Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Η χρυση παλετα των ζωδιων στην αυγη του ινδιανικου πολιτισμου. Δειτε το ΖΩΟ-ΤΟΤΕΜ του ζωδιου σας - Νεα Ακροπολη

Η έλξη και η γοητεία που ασκούν οι πρώτοι κάτοικοι της αμερικάνικης ηπείρου προς όλους εμάς τους "πολιτισμένους" λαούς είναι έντονη τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ως κυριότερο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως Νεα Ακροπολη το αδιέξοδο των σύγχρονων πολιτισμών μας που δεν τους αρέσει το χάσιμο της επαφής του ανθρώπου με τη φύση το δέος που γεννιέται στην καρδιά μας βλέποντας τη χρυση κορόνα στην αυγη και το βαθύ μπλε σκούρο του δειλινού. Για τους Ινδιάνους - και για τη Νεα Ακροπολη - η Γη είναι ζωντανή - ναι καλά διαβάσατε - ζωντανή και όχι με την αφελή έννοια που ο Χαρδαβέλας παρουσίαζε στην εκπομπή του Πύλες του Ανεξήγητου παλιότερα αλλά με την αρχαία και όχι νεα μυστικιστική αντίληψη για μια ταξη από ζωντανες υπάρξεις για δυναμεις με οργανωση συνείδηση και σκοπιμότητα, μέσα από μια αστρολογία πλούσια σε φυσική μαγεία με σημαντικό συμβολισμό της πανσελήνου και του μισοφέγγαρου που όπως λέει και το ποίημα:
Πρόσεχε πολύ μη χαθούν
μέσα στο φόβο της λησμονιάς
του εαυτού σου τα μισοφέγ- 
γαρα. Ντζωτης Γιαννης


Νεα Ακροπολη
 Οι πέτρες, τα δέντρα, τα σύννεφα και όλα όσα μας περιβάλλουν είναι πλάσματα που ανήκουν στην ίδια Μεγάλη οικογένεια και αξίζουν τη προσοχή και την φροντίδα του. Βέβαια χρησιμοποιώντας τον όρο "Ινδιάνοι", αναφερόμαστε σε περισσότερες από 300 φυλές όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την αμερικάνικη ήπειρο, που η καθεμιά είχε δικά της ήθη και έθιμα, ασχολίες, γλώσσα και θρησκευτικές αντιλήψεις. Παρόλα αυτά υπήρχε μια στενή συγγένεια μεταξύ τους σε σχέση με την εικόνα του κόσμου που είχαν σχηματίσει και με τη θέση του ανθρώπου που ζει και αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες δυνάμεις, τη γη και τον Ουρανό, τη Μητέρα και τον Πατέρα. 


Ένα από τα προβλήματα που συναντάμε στη μελέτη αυτών των λαών, είναι η έλλειψη γραπτών πληροφοριών. Μύθοι, παραδόσεις, τελετουργίες και γνώσεις περνούσαν μέσω του προφορικού λόγου από γενιά σε γενιά. Έτσι όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι αυτή η προφορική παράδοση, που τα τελευταία χρόνια έχει αποτυπωθεί σε πάρα πολλά βιβλία, γραμμένα από δυτικούς ερευνητές αλλά και από τους ίδιους τους Ινδιάνους. Κοσμογονικοί μύθοι, διηγήσεις για την προέλευση του ανθρώπου αλλά και καθημερινές συνήθειες, είναι στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους λαούς, που χωρίς να έχουν αναπτύξει μεγάλους πολιτισμούς, δίνουν τη δική τους οπτική, που είναι ένα απόσταγμα λαϊκής σοφίας, εντιμότητας και ειλικρινείας, απλότητας και μεγαλείου ταυτόχρονα. 

Εάν θέλετε μπορείτε να διαβάστε ένα σχετικό άρθρο που περιγράφει: 

  • την αστρολογία όπως την έβλεπαν οι Ινδιάνοι 
  • τις ζωντανες δυναμεις που φέρνουν μαζί τους τα 4 σημεία του ορίζοντα 
  • ο ηλιακος χαρακτήρας που έχει ο αετός και ο χαιρετισμος της άνοιξης 
  • η ψυχολογία των χρωμάτων κ.α.

Δείτε όλα αυτά αλλά ακόμα περισσότερο δείτε και το ζώο-τοτέμ σας, στο φεγγάρι που σας αντιστοιχεί στο μήνα που γεννηθήκατε. Δείτε μια χρυσή παλέτα ζωδίων στην αυγή του ινδιάνικου πολιτισμού.

Διαβάστε τα υπόλοιπα ΕΔΩ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Αν σας αρέσει αυτό το άρθρο γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να μη χάνετε τίποτε: 
Νέα Ακρόπολη - Το σκοτάδι δε νικιέται με χτυπήματα αλλά με φως

Για μεγαλύτερη εμβάθυνση (στα αγγλικά):
What Is Your Native American Astrological Sign?
Native American Animal Symbols